Bed & Breakfast  Logies & Ontbijt   Stoet & Stee

Welkom op de website van 't Laude huus, het adres om  te overnachten in het on-Groningse Groningen. 

Het huis

Het huis ligt midden in een grote tuin met diverse zitjes. Op de eerste verdieping bevinden zich twee ruime (2 pers.) zit- slaapkamers, het gemeenschappelijk toilet en de doucheruimte. De eetkamer op de begane grond staat ook tot uw beschikking. Indien gewenst verzorgen wij lunchpakketten en warme maaltijden.  

Het on-Groningse Groningen

De vijfzits bank Als u het typische weidelandschap van deze  provincie verwacht, wordt u verrast door een met eikenbossen, houtwallen en bossingels 'ingericht' landschap van bouwlanden en beekdalen. t Laude huus gelegen in het hart van Westerwolde, nabij het esgehucht Laude, is een uitstekende basis van waaruit dit mooie stukje Groningen verkend kan worden. De diverse landchapsbeheerders (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Groningslandschap) hebben fraaie wandeltochten uitgezet, (Het Noaberpad loopt achter het huis) welke, indien gewenst, makkelijk te combineren zijn met een fietstocht. Naast de bestaande fietsroutes (Wij liggen aan Het Rondje Groningen) bevinden de Hondsrug (Drenthe) en het Emstal (Duitsland) zich op fietsafstand. Elders op deze site vind u ook onze eigen wandel- en fietstocht.
Op de Ruiten Aa, ca. 250 meter van ons huis kunt u kanoën. Wanneer men de auto wil gebruiken zijn de Dollard, het Oldambt en het Hogeland een historisch, landschappelijk en cultureel boeiende optie.

Slapen op een Tange 

Uw logeeradres ligt op zo'n tange. Door de moerasgronden  van weleer (1000 jr. v C) liepen zandruggen, tangen, de enige droge maar kronkelige verbinding  tussen de diverse leefgemeenschappen.
't Laude huus
Rita en Erik Smits
Ter Apelerstraat 25
 9551 XJ Sellingen / Laude
   0599-324376, e-mail: info@laudehuus.nl